Ada tak sesiapa kat sini penggemar epal hijau? Kalau ada bagus la..Sebab epal hijau ni salah satu buah yang mengandungi antioksida yang tinggi berbanding buah-buahan yang lain.Untuk pengetahuan semua, buah yang mengandungi antioksida selain epal ialah cranberi, blueberi, strawberi, acai beri, pear, dan banyak lagi.Jom kita lihat apakah kelebihan yang ada pada buah epal hijau ini.
1- Membantu mencegah terbinanya kolestrol dalam salur dinding darah. Baguskan epal hijau ni, lagipun blood clot ni bahaya dan boleh mendatangkan rencaman penyakit.
2- Membantu mengekalkan berat badan.Untuk yang sedang berdiet dan nak diet mohon malan epal hijau.Tahap antioksida epal hijau lebih tinggi daripada epal merah.
3- Mengurangkan tekanan penyakit asma. Elok amalkan bagi yang ada asma (lelah).
4- Sekarang penyakit BARAH telah menjadi pembunuh nombor 2 di Malaysia..Jadi, makanlah epal hijau. Ia dapat mengurangkan risiko penyakit barah.
5- Vitamin yang terkandung di bawah kulit epal mampu mencantikkan kulit. Jadi,makanlah epal dengan kulitnya sekali !!
6- Membantu bersihkan saluran usus dan pembuangan toksin dengan pantas serta efisyen menerusi sistem pencernaan.
7-Mengurangkan risiko penyakit jantung.
8- Membantu kesihatan membran paru-paru.
9- Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
10- Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
No comments:
Post a Comment